Batı medyası haberi, 'Beceriksiz Lukaşenko Putin'in gizli planını sızdırdı' , 'Sırada Moldova mı var' gibi başlıklarla duyurdu.

Belarus Lideri Alexander Lukaşenko'nun Rusya'nın Ukrayna'ya yöneklik işgal planını sızdırmış olabileceği belirtiliyor.

Belarus güvenlik konseyi toplantısında konuşan Lukaşenko Rus birliklerinin hareket ve hedeflerini gösteren bir haritanın önünde görüntülendi.

Belaruslu gazeteci Tadeusz Giczan'ın Twitter'da paylaştığı kısa bir videoda Lukaşenko Ukrayna'nın dört parçaya ayrıldığını gösteren bir haritayı işaret etti. Giczan buna "gerçek bir istila haritasına benzeyen şey" adını verdi.

SIRADA MOLDOVA'MI VAR?

Harita Ukrayna saldırılarındaki gidişatla uyumlu olsa da henüz gerçekleşmemiş olan saldırıların detayı da dikkat çekti. Bunlardan bir tanesi liman kenti Odessa'dan Moldova'ya işaret ediyor gibi görünüyor ve Rusya'nın Ukrayna'nın komşusuna asker göndermeyi planladığını gösteriyor.

Ukrayna'yı dört bölüme ayırarak gösteren işgal haritası, Ukrayna ordusunun komuta bölgeleriyle uyumlu ve Belarus'tan,Ukrayna'nın doğu sınırı boyunca hedefteki noktaları gösteriyor.

BECERİKSİZ LUKAŞENKO

Lukaşenko'nun ajanslara düşen görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Batı medyası haberi, 'Beceriksiz Lukaşenko Putin'in gizli planını sızdırdı' , 'Sırada Moldova mı var' gibi başlıklarla duyurdu. AB'nin söz konusu harita ile ilgili Moldova'yı koruma altına alıp almayacağı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak...

Editör: Haber Merkezi