Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in KGB ajanı olduğu sırada yaptığı görevler ortaya çıktı. St. Petersburg şehrindeki Devlet Merkezi Tarihi ve Siyasi Belgeler Arşivleri’nin sergisinde Putin'in KGB geçmişi gösterildi. Hakkında ajan söylentileri dolaşan Putin'in böylelikle resmi KGB ajanı olduğu da tüm Dünya'ya duyuruldu. 

Rusya Devlet Merkezi ve Siyasi Belgeler Arşiv Merkezi'nin 90. yıl dönümü dolayısıyla bazı gizli belgeler gün yüzüne çıktı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçmiş yıllarda görev yaptığı Rusya İstihbarat Servisi KGB'deki sicili de kamoyuna sunuldu.1975 yılında Putin için oluşturulan belgede "Çalışkan, disiplinli ve vicdanlı bir çalışan" sözleri belgenirken "Ahlaki olarak istikrarlı" sözleri ifade edildi. 

PUTİN'İN YAPTIĞI GÖREVLER

Kamoyuna paylaşılan Putin belgelerinde sınırlı sayıda bilgi yer aldı. Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in 1975 yılında KGB'ye girdiği ifade edilirken 1985-1990'lı yıllar arasında Doğu Almanya'da görev icra ettiği belirtildi. Sergide paylaşılan metinde Putin'in judo ve samboya olan merakı da yer aldı. Öte yandan Putin'in Rusya İstihbarat Servisi'nden 1991 yılında ayrıldığı vurgulandı. 

Editör: Haber Merkezi