Kuzey Kore'nin gündemden düşmeyen lideri Kim Jong Un'un bir süre önce ağır bir kalp ameliyatı geçirdiği ve bitkisel hayatta olduğu ileri sürülmüştü.

15 gün boyunca ortalıkta gözükmeyen Un'un öldüğü de iddia edilmişti.

Ancak Kuzey Kore liderinin daha sonra ülkesinde bir fabrika açılışı yaptığı belirtilerek, fotoğrafları da yayınlanmıştı. Ama sağlık durumu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Bu kez Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a 'Büyük Anavatan Savaşı'nın 75. yılı' madalyası verdi.

2. Dünya Savaşı´ndan Nazi Almanyası ve müttefiklerine karşı kazanılan zaferin 75´inci yıldönümü olan 9 Mayıs Zafer Bayramı arifesinde verilen madalya, Facebook üzerinden duyuruldu.

Kuzey Kore´deki Rusya Büyükelçiliği´nin sosyal medya hesabından, madalyanın Büyükelçi Aleksandr Matsegora tarafından Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Le Son Gvon´a takdim edildiği açıklandı.

Madalyanın Kim Jong-un´a, Kuzey Kore topraklarında ölen askerlerin anısına gösterdiği büyük kişisel saygı nedeniyle verildiği bildirildi. 

1950-1953 yılları arasında Kore'nin ikiye bölünmesiyle sonuçlanan savaş sırasında SSCB Kuzey Kore'ye büyük askeri ve ekonomik destek sağlamıştı.

Törene Kim Jong Un ve Putin katılmadı.

Editör: Haber Merkezi