Cenaze işlerinden sorumlu Jason Kersten, Hart Adası’na haftada 5 gün boyunca günde ortalama 20 cenazenin defnedildiğini kaydediyor.

Ceset torbasının içinde ahşap tabutlara konulan cenazeler, vinç yardımıyla kazılan dev çukurlara yan yana yerleştiriliyor. Her tabutun üzerine ölen kişinin adı büyük harflerle yazılıyor.

Hart Adası’ndaki cenaze yoğunluğunu karşılayabilmek için taşeron işçilerin alındığını söyleyen yetkili, yeni çukurların kazılması gerekebileceğini aktardı.

Güvenlik ve sağlık nedeniyle mahkumların mezarlıkta çalışmasına salgın boyunca izin verilmiyor. Cansız bedenler, kent merkezinde morg görevi gören soğutucu tırlarla adaya getiriliyor.

Yetkililer, ölenlerin her birinin otopsi raporunu hazırlamanın zaman alacağını, ancak son can kayıplarının salgına bağlı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Hart Adası’nın can kayıplarının artması ve şehir merkezindeki morg kapasitesinin yetersiz kalması durumunda geçici morg olarak kullanılması da gündemde.

Kent genelindeki morgların kapasitesi 800 ila 900 arasında sınırlı. Hastanelere yönlendirilen 40 ayrı soğutucu tırın kapasitesi ise 4 bin. Hart Adası’nın güneyindeki Randall Adası’nda da morg görevi gören boş soğutucu tırlar park halinde bekletiliyor.

Resmi verilere göre son 24 saat içinde 10 bin yeni vakanın saptandığı New York’ta salgında hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 7 bin.

Kaynak: VOA

Editör: Haber Merkezi