ABD'de Trump yanlılarının kongre binasını basması ve meydana gelen olaylarla ilgili Rusya'dan ilk açıklamalar geldi.

Ancak Ruslar, daha çok dalga geçercesine yorum yapmayı tercih etti.

BM büyükelçi yardımcısı Dmitry Polaynskiy, ABD'nin başkenti Washington DC'den Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hatırlatan fotoğraflar geldiğini bildirdi.

Polaynskiy'in gönderme yaptığı olay, Rusya'nın desteklediği Ukrayna lideri Viktor Yanukovich'in 2014 yılında devrildiği gösteriler.

Dmitry Polaynskiy ayrıca dönemin ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland'ın 2013 yılında ziyaret ettiği Kiev'de göstericilere yemek vermesini de hatırlattı, bazı arkadaşlarının kendisinden Washington'daki göstericilere kraker dağıtmasını istediğini söyledi.

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslararası İşler Komitesi Başkanı Senatör Konstantin Kosaçev de yine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Amerikan demokrasisinin iki ayağının üzerinde topalladığını savunan Senatör Kosaçev, olayların sebeplerinden birinin Trump’ın 'narsistliği, eksantrikliği ve maceracılığı' olduğunu ileri sürdü. Rus siyasetçi daha da ileri gitti, Georgia'daki sonuçlarla Senato'daki kontrolü de kaybeden Cumhuriyetçi Parti'nin hile suçlaması için fazlasıyla gerekçesi olduğunu iddia etti.

Editör: Haber Merkezi