Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus "Kommersant" gazetesine verdiği röportajda, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkileri ve Dağlık Karabağ'daki durumu değerlendirdi.

Lavrov, şu ifadeleri kullandı:

- Moskova ve Ankara, esnek ve pragmatik yaklaşım sergileyebilen, birbirleriyle etkileşimde stratejik vizyonla hareket edebilen yakın ortaklardır.

- İki ülkenin çıkarları doğrultusunda Rus ve Türk diplomatlar, istihbarat ve askeri servisler arasındaki iş birliği sonucu olarak Suriye meselesi konusunda etkileşim sürdürülüyor. 

- İran ile Astana formatı gibi en uygun çözüm mekanizmasını oluşturmayı başardık. 

- Ayrıca İdlib ve Fırat'ın doğusu gibi sorunlu bölgelerde, Rus ve Türk devriyeleri gerçekleştiriliyor. Terörist grupların yok edilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Göçmenlerin Suriye'ye dönmesi için gerekli koşullar oluşturuluyor.

- Türkiye ile Libya meselesinin çözümü üzerine çalışıyoruz. İki ülke, Libya'da oluşan krizin çözümü ve Birleşmiş Milletlerin himayesinde Libyalılar arasında kapsamlı diyaloğun sağlanması için gerekli koşulların oluşturulmasını teşvik etmektedir

- Dağlık Karabağ konusunda kalıcı bir ateşkes hemen sağlanamasa da savaşın durdurulması, taraflar arasında diyaloğun sağlanması ve Bakü ile Erivan'ın müzakere masasına oturmaları için bölgedeki tüm etkimizi kullanmaya ve Türk ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz.