Rusya vizesini zorluk çekmeden almak isteyen ve profesyonel kişiler tarafından sürecin daha hızlı yürütülebilmesi için vize şirketleri ile anlaşma yapabilirsiniz. Bu sayede evraklarda yaşanabilecek tüm sıkıntılar anında fark edilerek müdahale edilebilir.

Rusya Vizesi Voucher Belgesi

Rusya vize işlemleri ile ilgilenen kişilerin ilk karşısına çıkan hususlar arasında voucher belgesi yer almaktadır. Rusya’da bulunan yasalar gereği ülkeyi turistik ya da ticari amaçla seyahat edecek olan kişilerin mutlaka bir Rus tur operatöründen alınmış Voucher yani yabancı kabul belgesi bulunmalıdır. Başvuru esnasında mutlaka sunulması gereken voucher belgesi ne için kullanılmaktadır?

Voucher belgesi ile sizi karşılayacak ve ülkeyi gezmenizi sağlayacak olan tur firmasının isim, adres ve logosu ile kişisel bilgilerinizi bulunduran pasaport bilgileriniz ve kalınacak olan adresi içermelidir. Rusya seyahatiniz esnasında ya bir otelde konaklama yapmalısınız ya da bu ülkede bulunan herhangi bir yakınınızdan davetiye ile ülkeye gelerek konaklama yapmalısınız. Eğer akraba ya da burada bulunan arkadaşlarda konaklama yapılacak ise mutlaka davetiye alınmalıdır. Evde kalacak olan kişiler için davetiye ne kadar önemli ise otelde kalacak kişiler içinde Rus tur operatöründen alacağı Voucher belgesi o kadar önemlidir ve mutlaka temin edilmelidir.

Rusya vize işlemlerinde onay alabilmeniz için otel rezervasyon bilgisini tam olarak gösteren voucher belgesinin onaylanmış olması şarttır. Vize başvurusunun onaylanması bu sayede kesin olacaktır.

Rusya Vizesi Gerekli Evraklar

Rusya vizesi almaya hak kazanan kişiler Rusya sınırları içerisinde en fazla 30 gün kalabilir ve ülke sınırlarına bu süre içerisinde en fazla 2 defa giriş yapabilir.

Rusya’ya turistik vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin hazırlaması gereken evraklar;

Pasaport: Son 10 yıl içerisinde çıkartılmış ve biyometrik özelliğine sahip pasaportunuz olmalıdır. Rus seyahatinizi tamamladıktan sonra en az 6 geçerli olmalıdır ve pasaportunuzda vize etiketinin işlenebilmesi için mutlaka boş sayfa olmalıdır. Kimliğiniz ile pasaportunuzdaki bilgilerin uyumlu olması gerekmektedir. Bu neden ile kimlik değişimi yapan kişilerin pasaportlarını da yenilemesi gerekir.

Fotoğraf: Pasaport için çekilmiş biyometrik özellik taşıyan fotoğraf vize işlemleri için gerekli  bir diğer evraktır. Fotoğrafta yüzün net olarak görünmesi ve gözlüklü fotoğraf çekilecek ise gözlük camlarının koyu olmaması büyük önem taşımaktadır.

Kimlik Fotokopisi: Kimliğiniz eğer güncellenmemiş ise kimlikte bulunan fotoğrafları kullanmalısınız.

Voucher belgesi: Rusya seyahet acentelerinde ya da tur operatörlerinden talep edilecek olan belge Rusya’ya turistik amaçlı seyahat eden kişilerin kabulünü onaylanan evraktır.

İkamet belgesi: T.C vatandaşlarından vize başvurusunda bu evrak istenmemektedir. Ancak Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlardan ikamet belgesi istenmektedir ve bu belgenin seyahat sonrasında da 6 ay geçerliliği olmalıdır.

Başvuru formu: Rusya vizesine başvurunuz için gerekli başvuru formunu da eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurarak vize evraklarınız ile birlikte teslim ediniz.

Rusya Vize Ücretleri

Rusya vize ücretleri kalacağınız gün sayısı ve hangi amaçla seyahat edeceğinize göre farklılık göstermektedir. Siyah pasaportu bulunan kişilerin 90 günü aşmayan seyahatlerinde vize alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bordo pasaportu olan kişilerin ise mutlaka vize almaları gerekir. Bu pasaportlar dışında yeşil ve gri pasaport ile işlem yapacak olan kişilerin ise 30 günü aşmayacak süre ile vize almadan seyahat yapabilir. Vize ücretlerini etkileyen fiyat farkları tek girişli ve çift girişli olarak da farklılık gösterir. Vize fiyatları ise:

15 günlük süre için tek girişli olarak turistik vize alacak olan kişiler 140 $, 1 ile 30 gün süre içerisinde çift girişli olarak turistik vize alacak olan kişiler 230 $ ödemeniz gerekmektedir.

Turistik vize alımından beklemeden ve vize işlemleri ile vakit kaybetmeden işlemleri tamamlamak istiyorsanız Express vizeyi tercih edebilirsiniz. Express vize ücretleri ise:

15 gün süreyle Express vizeyi tek girişli olarak tercih edecek kişiler turistik vize için 220 $, 1 ila 30 gün süre içerisinde Express vizeyi çift girişli olarak turistik vize tercih eden kişiler ise 360 $ ödemelidir.

Rusya Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Rusya’ya turistik amaçlı seyahat edecek olan vatandaşlarımızın pasaportlarının en az 6 ay kullanılabilir olması gerekmektedir. Bu neden ile bu ülkeye vize başvurusunda bulunmadan önce mutlaka pasaportunuzun kullanım süresini kontrol etmelisiniz.

Rusya vize başvurusunda bulunmadan önce kesinlikle pasaportta 2 adet boş vize sayfası olması gerekir. Rusya vize başvurusunda bulunurken herhangi bir konsolosluğa başvuruda bulunabilir. Özellikle ikamet ettiğiniz yerdeki konsolosluğa başvuru gibi bir şart bulunmamaktadır.

Konsolosluk yada vize için aracı kurumları ile başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak Rusya işçi başvurusu yapacak olan kişilerin şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Rusya’ya vize başvurusu yapmadan önce otel, uçak bileti ve hesap cüzdanı gibi gerekli tüm bilgilerin ayarlanması gerekmektedir. Aksi taktirde belirsizlik nedeni ile vize başvurunuz reddedilebilir.

Ülkemizde yaşamakta olan farklı ülke vatandaşlarının ülkemizden Rusya vize başvurusunda bulunabilmeleri için seyahat sağlık sigortası yaptırmaları gerekmekteyken ülkemiz vatandaşları için böyle bir şart bulunmamaktadır.

Yeşil Pasaport Sahipleri Vize Almaları Gerekiyor Mu?

Rusya’ya seyahat edecek olan kişilerin pasaportlarına göre vize alma zorunluluğu olmadan seyahat edebilmektedir. Yeşil pasaport sahibi olan Türk vatandaşları için Rusya vize uygulaması kalkmıştır. Rusya’ya seyahat edecek kişilerin yeşil pasaportu olduğu taktirde vize uygulamasına takılmadan istedikleri gibi seyahat edebilirler. Rusya’nın yeşil pasaport vize uygulaması 1 Eylül 2019 itibari ile kaldırılmıştır.

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31
Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31
Mail:
[email protected]
Web: https://www.marinavize.com

Editör: Haber Merkezi