Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen cumartesi Türkiye, Rusya, Fransa ve Almanya'nın katılımıyla yapılacağını açıkladığı dörtlü Suriye zirvesiyle ilgili Rusya'dan açıklama geldi.

Rusya Suriye zirvesi üzerinde çalışmıyor

Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin'nden yapılan açıklamada, "5 Mart'ta yapılması planlanan 4'lü Suriye zirvesiyle ilgili "Rusya şu an, Fransa, Almanya ve Türkiye ile dörtlü bir Suriye zirvesi üzerinde çalışmıyor" denildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa- Almanya- Türkiye'nin katılacağı formatta bir görüşmenin söz konusu olmadığını ama İran'ın katılımıyla bir görüşme olasılığı üzerinde de çalışıldığını ekledi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cumartesi günü yaptığı açıklamada Suriye'nin konuşulacağı bir 4'lü zirvenin yapılacağını açıklamış ve şunları söylemişti: "Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekatı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün akşam Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Dün öğlen Sayın Merkel'e, Sayın Macron'a da ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız. İnşallah bu meselede de ülkemizin ve Suriyeli kardeşlerimizin çıkarlarına en uygun neticeyi elde edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi