Rusya'nın Ukrayna'ya girişinin 3. gününde Fransa'dan 'Savaş Avrupa'ya mı taşıyor?" sorusuna yol açan bir açıklama geldi.

AB ülkelerinin aldığı yaptırım kararlarını uygulamaya sokan Fransa, Manş Denizi'ndeki bir Rus gemisine el koyduğunu açıkladı. Geminin St. Petersburg'a sefer yapan bir kargo gemisi olduğu duyuruldu.

Açıklamada “127 metre uzunluğundaki Baltic Leader adlı otomobil taşıyan gemi dün gece durdurulduktan sonra Fransa’nın kuzeyindeki Boulogne-Sur-Mer limanına götürüldü. Bu Fransız hükümetinin emriyle yapıldı. Geminin AB’nin Yaptırım listesinde yer alan bir şirkete ait olduğundan şüpheleniliyor. Fransız gümrük memurları şu anda gemiyi inceliyor. Geminin tayfası da yetkililerle işbirliği içinde” denildi.

Bu gelişmeye Rusya'dan tepki gelmekte gecikmedi. Rus Haber ajansı RIA da Fransa’daki Rus büyükelçiliğinin Fransız yetkililerden açıklama talep ettiğini bildirdi.

TRT Haber'de yer alan bilgiye göre 22 yıl önce inşa edilmiş bir Kargo Gemisi olan 'Baltık Lideri'nin 6 Mart'ta St. Petersburg'a ulaşması bekleniyordu.

Editör: Haber Merkezi