79 yaşındaki Samuel Little, bir Texas bekçisine itirafta bulundu. FBI, mahkumun şu ana kadar 1970'den 2005'e kadarki toplam 93 cinayeti -çoğunlukla kadınları- kabul ettiğini söyledi.

FBI şimdiye kadar hükümlü katilin tüm itiraflarının güvenilir olduğuna inanmasına rağmen, onu 50 ölümle suçladı.

CİNAYETLE ALAKASI OLMAYAN İZLER 

Genç yaşlarına dayanan bir suç faaliyeti geçmişi olan adamın “fuhuşa karışan ve uyuşturucu bağımlısı olan marjinal ve savunmasız kadınları” öldürmeyi seçtiğini söyledi. FBI, öldürme yönteminin bir cinayetten çok az belirgin izler bıraktığını söyledi. Yani kurbanlarının cesetlerinin çoğunun başlangıçta tanımlanmadığı ve ölüm nedenlerinin ilk önce aşırı doz, kaza veya belirlenemeyen bir nedenin sonucu olduğu düşünülüyordu.

ERKEN YAŞTA BAŞLADI

Little’ın suç geçmişi, genç yaşlarında, daha sonraki suçlarıyla karşılaştırıldığında, küçük hırsızlık, sahtekarlık, kırılma ve girme ve uyuşturucu suçları olan erken yaşta başladı. FBI, “Alkol ve uyuşturucu almak için para toplamak için bir şehir ya da kasabada hırsızlık yapıyor ve çalıyordu, ancak hiçbir zaman uzun süre bir yerde kalmadı” dedi.

3 ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

1980'lerin başında, Mississippi ve Florida'daki kadınların öldürülmesiyle suçlandı, ancak DNA kanıtlarını analiz etme becerisi sınırlıyken, yetkililer ona dava açamadı. Sonra 2012'de, Kentucky evsizler barınağında Little tutuklandı ve narkotik suçlama ile arandığı Kaliforniya'ya götürüldü. Gözaltındayken 1987 ve 1989 arasında Los Angeles'ta işlenen çözülmemiş cinayetlerin üç kurbanıyla eşleşen bir DNA örneği alındı. 2014 yılında suçlu bulundu ve üç ölüm cezası alma ihtimaline karşı üst üste üç ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

"DÖVÜLÜP BOĞULDULAR"

FBI, “Her üç durumda da kadınlar dövüldü ve boğuldu, vücutları bir ara sokakta, bir çöplükte ve bir garajda bulundu” dedi. Little, farklı bir hapishaneye taşınması karşılığında cinayeti itiraf etmeye başladı. Little, kurbanlarının nasıl göründüğünü ve cinayetleri anlattı. FBI kesin tarihlerin bulanık olduğunu söyledi. Kalan onaylanmamış itirafların toplanmasında halkın yardımını almak amacıyla Little, FBI’ın bir dizi önemli ayrıntıyı içeren bir site yayınlamasını sağladı.

Bir zaman çizelgesi ve itiraflarını detaylandıran bir haritanın yanı sıra “birinin soruşturmayı daha ileriye götürecek bir ayrıntıyı hatırlayabileceğini ümit ederek” birsürü eskiz ve video da konuldu. FBI, Little'ın artık sağlık durumunun iyi olmadığını ve ölümüne kadar Teksas'ta hapishanede kalacağını söyledi. Amacının, kurbanlarını belirlemek ve çözülemeyen davalarda adaleti sağlamak olduğunu da belirtti.

Editör: Haber Merkezi