Kara para aklamak ve dolandırıcılık gibi suçlardan Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan ve geçen gün tutuklu bulunduğu Avusturya'dan ABD'ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde görülen duruşmaya çizgili cezaevi kıyafetiyle getirilen Sezgin Baran Korkmaz, hakkındaki suçlamaları reddetti. 21 Eylül'de ön duruşma yapılacağı açıklandı.

Duruşmayı yerinde takip eden gazeteci Razi Canikligil, "Sezgin Baran Korkmaz, Utah’taki mahkemeye 3-4 gün tıraşsız, çizgili cezaevi kıyafeti ile getirildi. Tercüman ile temas kurulamadığı için salonda bekletiliyor. Hakim Barrett 15 dakika ara verdi" bilgisini paylaştı.

Canikligil, ardından, "Utah’ta Magistrate Judge Jarred Bennett’in baktığı duruşmada hakkındaki suçlamaları reddeden Sezgin Baran Korkmaz için 21 Eylül’de pre-trial duruşması yapılacak" bilgisini paylaştı.

Bu arada ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. Buna göre Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'de rüşvet verdiği kişileri görüntülü kayıt altına aldığı ileri sürüldü.

Editör: Haber Merkezi