ABD’de çok popüler olan Reddit isimli paylaşım platformunda cuma gecesi ortaya atılan bir iddia önce ABD’de daha sonra uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

Bir kullanıcının “komplo teorisi” başlığı altında ortaya attığı iddiada Wayfair’in sattığı pahalı dolap markalarının isimlerinin kaybolan çocukların isimleri olduğu öne sürüldü.

10 bin dolardan pahalıya satılan dolapların hem Wayfair hem de üçüncü parti satıcılar tarafından satıldığı belirtilirken, dev şirketin insan kaçakçılığı ve çocuk ticareti için paravan olarak dolap satışını kullandığı üstelik bu şekilde mesajlaştıkları da öne sürüldü.

Dolapların satışı durduruldu

Yaşananların ardından Wayfair gündeme gelen dolapların satışını durdurma kararı aldı. Şirket, iddiaları ortadan kaldırmak için böyle bir adım attıklarını duyururken, “Elbette bu iddialarda hiçbir gerçeklik payı yok. Bu dolaplar endüstriyel kullanıma uygun olduğu için bu denli yüksek fiyatta satılıyorlar. Ürünleri siteden kaldırma sebebimiz ise bu dolapların isimlerini değiştirmek, daha kapsamlı ve detaylı bir ürün tanımı yazmak ve ürünün daha iyi fotoğraflarını çekmektir” açıklamasını yaptı.