İran Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyonlardan sorumlu birimi Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi sonrası Tahran'dan çok sert tepkiler geldi. 

'SON DERECE TEHLİKELİ VE APTALCA'

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif da Kasım Süleymani’nin öldürüldüğünü doğrulayarak sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu: "ABD’nin DAEŞ (IŞİD), El Nusra, El Kaide ve diğerleriyle savaşan en etkili güç olan General Süleymani’yi hedef alan ve suikastla öldüren uluslararası terörizm eylemi, son derece tehlikeli ve aptalca bir gerginliktir."

'ACI BİR İNTİKAM BEKLİYOR'

Cevad Zarif’in bu mesajının ardından İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Suçluları acı bir intikam bekliyor” açıklaması yaptı.

Hamaney üç günlük ulusal yas ilan ederken, “Tüm düşmanlar bilmelidir ki cihat direnişi iki kat motivasyonla sürecek ve bu kutsal savaşta kesin zafer savaşçılarımızı bekliyor” ifadesini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Süleymani’nin cansız bedenini yansıttığı iddia edilen fotoğrafta, parmağında yüzük olan bir el görünüyor. Cesedin parmağındaki yüzüğün aynısından Kasım Süleymani’de de bulunduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi