İran’da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle öldürülmesinin ardından olay yerinin ilk görüntüleri Amerikan kanalı Fox News tarafından yayınlandı.

FOX NEWS GÖRÜNTÜLERİ ELE GEÇİRDİ

Trump’a yakınlığıyla bilinen hükümet destekli Fox News’a sızdırılan görüntülerde Reaper tipi bir insansız hava aracından atılan füze sonucu vurulan aracın yanına giden “bomba zarar değerlendirmesi” yapan ABD Özel Operasyonlar ekibinin suikastın hemen ardından olay yerine vardığı görüldü. Sızdırılan görüntülerde operasyonun hemen ardından hazır bekleyen ekiplerin teyit amaçlı vurulan aracın yakınına giderek Süleymani’nin fotoğraflarını çektiği görüldü. Devlet kaynakları sayesinde fotoğraflar ve görüntülerle ilgili malumat ve istihbaratlara ulaşan Fox News Kasım Süleymani’nin yaşanan patlama sonucu parçalanmış bedeninin görüntülerinin olduğunu açıkladı.

CESET GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANMADI

İran’da büyük saygı gören ve en itibarlı isim olarak bilinen Kasım Süleymani’nin cesediyle ilgili sözlü detaylar verilse de yayın kuralları gereği rahatsız edebileceği gerekçesiyle görüntüleri paylaşmayan Fox News sadece yanan aracın görüntülerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi