06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Suriye'de muhalif grubun yöneticisiydi: Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu

Suriye'de muhalif grubun yöneticisiydi: Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu

Muhalif gruplar arasında yer alan Heyet Tahrir Şam'ın kurucularından Ebu Mariya Kahtani'nin Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu.

Suriye'de rejime muhalif gruplar arasında yer alan Heyet Tahrir Şam'ın kurucularından Ebu Mariya Kahtani'nin Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de dikkat çeken bir karar yayımlandı. Suriye'de geçtiğimiz hafta Beşar Esad rejimine karşı harekete geçen Heyet Tahrir Şam'ın önde gelen isimlerinden olan Ebu Mariya Kahtani'nin Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu.

Kahtani olarak bilinen Maysa Ali Musa Abdullah Cuburi, El Kaide örgütünden ayrılanların oluşturduğu El Nusra Cephesi'nin kurucuları arasındaydı. El Nusra ise 2017'de isim değiştirerek Heyet Tahrir Şam (HTŞ) adını almıştı. HTŞ'nin en önemli isimlerinden Kahtani'nin 5 Nisan 2024'te Suriye'deki bir bombalı saldırıda öldürüldüğü açıklanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *