Suudi Arabistan Kralı Selman, ülkede yaşanan kuraklık sebebi ile ülke genelinde bütün bölgelerde perşembe günü yağmur duası yapılması için çağrı yapmıştı. 

Pazartesi günü Kraliyet'ten yayınlanan çağrıda, "Kral, herkesi tövbe, bağışlanma ve merhamet için Allah'a dua etmeye çağırdı" şeklinde ifadelere yer verilmişti.

Bu çağrıdan sonra Suudi Arabistan'da görülmemiş şekilde şiddetli yağmur yağdı.

"El-İhbariyye" isimli televizyon kanalında verilen görüntülerde, şiddetli yağış sebebi ile birlikte Cidde'deki caddelerde yüksek miktarlarda su birikintilerinin oluştuğu ve aynı zamanda onlarca aracın suda sürüklendiği görüldü.

Resmi ajans SPA'nın haberine göre, Ulusal Meteoroloji Merkezi Sözcüsü Hüseyin el-Kahtani, Cidde'nin etkisi altında bulunduğu yağışların çok şiddetli olduğunu ifade edildi.

Kahtani, yağışların yaklaşık olarak 8 saat sürdüğünü ve aynı zamanda bunun 2009'dan bu yana Cidde'de görülen en yüksek miktarda yağış olduğunu bildirdi. Mekke Belediyesi de hazırlıklarının çoğaltıldığını ve bölgedeki belediyelere 10 bin işçi aktarıldığını duyurdu.

Suudi Arabistan Ulusal Meteoroloji Merkezinin erken uyarı sistemi, şiddetli yağış nedeniyle Cidde'deki uyarı seviyesini "alarm" düzeyine çıkarmıştı.

Editör: Haber Merkezi