06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Tahran yanıyor: İsrail-İran savaşında 4. gün

Tahran yanıyor: İsrail-İran savaşında 4. gün

İsrail ve İran arasındaki savaşın dördüncü gününde, karşılıklı saldırılar sivilleri hedef alarak can kaybını artırdı. İran'ın balistik füzeleri İsrail'de hasara yol açarken, İsrail de Tahran'a saldırı düzenledi. ABD Başkanı Trump, müdahaleyi gündeme getirdi.

Ortadoğu’yu sarsan İsrail-İran savaşı 4. gününe girerken, karşılıklı saldırılar sivilleri hedef aldı, ölü sayıları hızla arttı. Savaş, bölgesel istikrarı tehdit eden tehlikeli bir boyuta ulaştı.

İran’dan İsrail’e Balistik Saldırılar

İran tarafından fırlatılan balistik füzeler, başta Hayfa ve Tel Aviv olmak üzere birçok İsrail kentinde enerji santralleri, yerleşim alanları ve kamu binalarını hedef aldı. Hayfa'da bir enerji santraline isabet eden füzeler, geniş çaplı yangınlara ve patlamalara yol açtı.

İran’ın Tel Aviv’deki saldırılarında ise birçok bina hasar gördü; ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Kızıl Davut Yıldızı ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyor. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken, İsrail ordusu vatandaşlara sığınaklarda kalmaları yönünde bildirimler gönderdi.

İsrail’den Misilleme: Tahran Yerle Bir Edildi

İsrail Hava Kuvvetleri, İran’ın başkenti Tahran'daki füze üretim tesislerine, radar üslerine ve fırlatma rampalarına hava saldırısı düzenledi. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıların İran rejimini sarsabileceğini savundu. Netanyahu, “Tahran yanıyor. Görevimizi tamamlayacağız,” diyerek kararlılık mesajı verdi. Ayrıca, İran’ın Husiler’e nükleer silah aktarmaya çalıştığını öne sürdü ve Devrim Muhafızları İstihbarat Başkanlığı’nın hedef alındığını duyurdu.

Can Kayıpları Artıyor: İran’da 224, İsrail’de 16 Ölü

İsrail'in saldırılarında İran’da hayatını kaybedenlerin sayısı 224'e, yaralıların ise 1481'e ulaştığı bildirildi. İran’ın misilleme saldırılarında İsrail’de ise 16 kişi öldü. Tel Aviv’in güneyindeki Bat Yam’da iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

İsrail ordusu alarm sistemleriyle halkı uyardı, ancak füze saldırılarının ardından yapılan değerlendirmenin ardından bazı bölgelerde sığınaklardan çıkışlara izin verildi.

Trump’tan Açıklama: “ABD Müdahil Olabilir”

ABD Başkanı Donald Trump, ABC News’e yaptığı açıklamada, şu an için çatışmalara ABD’nin doğrudan müdahil olmadığını ancak bu ihtimalin masada olduğunu belirtti. Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin’in arabuluculuk yapmak istediğini ve bu konuda kendisini aradığını açıkladı.

 Gerilim Tırmanıyor, Gözler Halkta

Netanyahu'nun açıklamalarında yer alan rejim değişikliği vurgusu ve nükleer tesislerin hedef alınması, savaşın stratejik boyutunu ortaya koyarken; İran halkının tepkisi ise merak konusu oldu. “İsfahan reaktörünü imha ettik” diyen İsrail, İran’ın nükleer silah geliştirme kapasitesini sıfırladığını iddia ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *