ABD eski başkanı Donald Trump, Fox News'teki röportajında Afganistan'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trump'an konuşmasında bölümler şöyle:

- Bush ailesinin mutlu olmayacağını biliyorum ama Ortadoğu'ya gitmeye karar vermemizin ülkemizin tarihindeki en kötü karar olduğuna inanıyorum.

- Ortadoğu’yu mahvettik. Bize trilyonlarca dolara, milyonlarca cana mal oldu ve eskisinden farklı değil. Çok daha kötü çünkü onu yeniden inşa etmeniz gerekiyor, paramparça oldu. Orada sıkışıp kalmak bataklık gibiydi.

- Taliban iyi savaşçılardan oluşuyor diyeceğim size. Evet, iyi savaşçılar. Bunun için onlara zaman vermelisiniz. Bin yıldır savaşıyorlar, yaptıkları şey savaşmak.

- Taliban'ın bize karşı doğru davranıp davranmayacağını kim bilebilir? Eğer akıllılarsa gerçekten yaparlar, Amerikalıları serbest bırakmalılar.

- Taliban'ın Afgan hükümetiyle anlaşma yapmasını istedim. Açıkçası Gani'ye hiçbir zaman çok güvenmedim. Bunu açıkça da söyledim, onun tam bir sahtekar olduğunu düşünüyordum. Gani bütün vaktini senatörlerimizle yemek yiyerek geçiriyordu. Senatörler cebindeydi ve yaşadığımız sorunlardan biri de buydu. Ondan hiç hoşlanmadım, ama nakit dolu arabalarla kaçmasına da bakınca, bunun gerçek olabileceğini düşünüyorum, şüphelenirdim. Yapmanız gereken tek şey, Gani'nin yaşam tarzını, evini, yaşadığı ortamı incelemek. Cinayetten çok farklı şekillerde kurtuldu.

Editör: Haber Merkezi