Türkmenistan, kuruluşundan bu yana devlet kurumlarını güçlendirmede, halkının refahını artırmada ve ülkenin uluslararası arenadaki yerini yükseltmede önemli ilerlemeler kaydetmiştir.
Türkmenistan Türk dünyasının vazgeçilmez bir parçası ve ayrılmaz bir unsurudur.

Asırlık kardeşlik bağları, ortak dil, tarih ve kültürle birbirine bağlı olan Türk Devletleri, Türkmenistan'ın son yıllardaki istikrarlı kalkınma ve başarılarından son derece gurur duymakta ve ülkelerimiz arasındaki kardeşlik ilişkilerine öncülük eden Teşkilatımızın çatısı altında bir arada olmaktan mutluluk duymaktadır. 
Geçen yıl Kasım ayında gerçekleştirilen tarihi İstanbul Zirvemizin ardından Türkmenistan'ın Teşkilatımıza katılmasıyla çalışmalarımız yeni bir boyut kazanmıştır. O zamandan beri Türkmenistan'ın tüm kurumları faaliyetlerimize aktif olarak katılmaya başlamış ve çok somut katkılarda bulunmuşlardır.
Tüm bunlarla birlikte Türk Devletleri Teşkilatı olarak gayet dinamik ve önemli bir döneme girdiğimizi ve yakın gelecekte çok somut gelişmelere hep birlikte tanık olacağımızı ifade etmek isterim.
Bu tarihi günde, kardeş Türkmenistan halkına ve yönetimine bir kez daha en içten tebriklerimi iletiyor ve ülkeye müreffeh bir gelecek diliyorum.
“Türkmenistanyň Garaşsyzlyk Bayramy Gutly Bolsun!”

Editör: Haber Merkezi