Xiaomi, Google gibi dünya devlerinin ardından ABD teknoloji devi Apple da  koronavirüs sebebiyle Çin'deki tüm mağazalarını kapatma kararı aldı. Mağazaların 9 Şubat'a kadar kapalı kalacağı belirtiliyor

Çin'in Vuhan şehrinden dünyaya yayılan koronavirüs salgını sonrası teknoloji devleri de radikal önlemler almaya başladı.

Vuhan şehri civarında bir çok tedarikçisi bulunan Apple önce tüm çalışanlarına Çin'e seyahat etme yasağı getirdi ardından ülkedeki üç mağazasını kapattı. Tehdidin büyümesi üzerine Apple ülke çapındaki tüm mağazalarını kapattığını duyurdu. Apple'dan yapılan açıklamada "Tüm kalbimiz, koronavirüsten etkilenen ve bu salgını sonlandırmak için gece gündüz çalışan insanlarla birlikte... Salgına karşı tedbir almak ve sağlık uzmanlarının tavsiyelerine dayanarak, Çin'daki tüm kurumsal ofislerimizi, mağazalarımızı ve iletişim merkezlerimizi 9 Şubat'a kadar kapatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ÜLKE DIŞINA ÇIKMAK YASAK

Bir başka teknoloji devi Amazon ise tüm çalışanlarına Çin'e seyahat etme yasağı koyarken, Çin'deki çalışanlarını da Çin'den ayrılmamaları gerektiği uyarısında bulundu. Amazon, Çin'deki çalışanlarına iki hafta süreyle evden çalışabileceklerini duyurdu.