TİKA tarafından Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te inşa edilen 72 yatak kapasiteli Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. 72 yatak kapasiteli hastanenin açılışına ilişkin AA’da yer alan habere göre, Kırgızistan Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörü Osman Usta ve Başhekim Doç. Dr. Özgür Çelebi’nin eşliğinde, hasta kabulüne başlayan Kırgız-Türk Dostluk Hastanesinde faaliyetler başladı.

Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi Yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alana sahip hastanede kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, genel cerrah, akciğer hastalıkları, anestezi ve canlandırma, başlangıç radyoloji, gastroenteroroloji alanlarında hizmetler verilecek. 72 yatak kapasiteli hastanede 2 ameliyat, 3 canlandırma ve röntgen laboratuvarları bulunuyor.

TİKA’nın 2018’de inşaatını tamamladığı hastane, Kırgızistan’da geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında enfeksiyona yakalanan hastaları kabul ve tedavi etmek amacıyla geçici olarak açılmış, 1000’den fazla hasta tedavi görmüştü.

Editör: Haber Merkezi