İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trudeau, gözyaşları içinde veda etti: "Gerekirse savaşırız"

Trudeau, gözyaşları içinde veda etti: "Gerekirse savaşırız"

Dün akşam düzenlenen parti kongresinde görevine veda eden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, bir kez daha gözyaşlarına boğuldu.

Justin Trudeau Gözyaşları İçinde Veda Etti: "Gerekirse Savaşacağız"

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, görev süresinin sona ermesiyle birlikte son konuşmasını yaptı. Konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik eleştirilerini de eksik etmedi. 2024'ün son aylarında istifa etmek zorunda kalan Trudeau, partisinin düzenlediği konferansta gözyaşlarını tutamadı.

Trump’ın Aylar Süren Alayları ve Tehditleri

Donald Trump, Trudeau ile uzun süredir dalga geçiyor ve Kanada’yı 51. eyalet olarak ilhak etmekle tehdit ediyordu. Trudeau'ya sık sık "Vali Trudeau" diye hitap eden Trump, ekonomik baskılarla da ülke üzerinde baskı kurmaya çalıştı.

"Kanada Direnecek"

Trudeau, veda konuşmasında ülkesinin bağımsızlığına vurgu yaparak, "Son 10 yılda yaptıklarımızdan gurur duyuyorum. Ancak bu gece geleceğe odaklanmalıyız" dedi. Trump’ın Kanada ekonomisini hedef alan ticari yaptırımları ve tehditlerine değinerek, "Kanada gerektiğinde dirseklerini yukarı kaldırarak savaşacak bir ülke" ifadesini kullandı.

Yeni Başbakan Mark Carney’den Net Mesaj

Trudeau’nun ardından başbakanlık koltuğunu devralan Mark Carney, ilk açıklamasında Trump’a sert çıktı. Carney, "Amerikalılar kaynaklarımızı, suyumuzu, toprağımızı ve ülkemizi istiyor. Ancak Kanada hiçbir zaman Amerika'nın parçası olmayacak" dedi. Daha önce Kanada ve İngiltere Merkez Bankası Başkanlığı yapan Carney, kamu görevinde bulunmamış olsa da ekonomi alanındaki deneyimiyle dikkat çekiyor. Yeni dönemde Kanada’nın bağımsızlığını ve ekonomik gücünü koruma mücadelesi vereceği mesajı verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *