Koronavirüsü dünyayı kasıp kavuruyor. Şu ana kadar dünyada 3 bn 500 kişinin ölümüne neden olan koronavirüsü, Amerka Birleşik Devletleri'nde de yayılıyor. Dünyada 100 bini aşkın kişide tespit edilen koronavirüsünden dolayı ABD’de iki kişinin daha yaşamını yitirdiği duyuruldu. Ülke çapında ölü sayısı 19’a çıktı.

ABD'nin başkanlık makamı Beyaz Saray'da da koronavirüsü alarmı verildi. Bunun nedeni olarak da ABD Başkanı Donald Trump'ın ve önde gelen isimlerin geçen hafta katıldıkları bir etkinlikte katılımcılardan birinde koronavirüsü çıkması gösterildi. 

Bu haberin duyulması ülkede bomba etkisi yarattı. Koronavirüsü ile mücadelede başarısız olduğu nedeniyle eleştirilen Trump ve kurmayları arasında hastalığa yakalanan olup olmadığına yönelik henüz bir açıklama yapılmadı. Koronavirüsü saptanan kişinin ise Trump'la yakın temasta olmadığı ileri sürüldü.

Trump ise virüsle yeterince mücadele etmediği eleştirisine katılmadığını söyledi. ABD Başkanı, "Virüsle ilgili fantastik işler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ben endişe duymuyorum. Mitinglere de devam ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi