ABD'li gazeteci Bob Woodward, 2020'de dönemin ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmelerin ses kayıtlarını yayınladı.

"The Trump Tapes (Trump Kayıtları)" olarak lanse edilen 8 saatlik ses kayıtlarında Trump; Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve kısa bir yerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bahsediyor.

RUSYA, ÇİN VE KUZEY KORE DETAYI

Ses kaydında Çin, Rusya ve Kuzey Kore'den bahseden Trump, bu ülkelerin nükleer gücüne vurgu yaparak, yürüttüğü diplomasiyi övüyor.

Trump ayrıca, Putin'le olan yakın ilişkisini "Putin'i seviyorum. İlişkimiz iyi. Rusya'yla iyi geçinmek kötü bir şey değil, tamam mı?" diyor.

KAYITTAKİ ERDOĞAN BÖLÜMÜ

CNN International'de yer alan habere göre, 2020'nin Ocak ayında kaydedilen ses kaydında Trump, "Belki de öyle olmaması gerekiyor ama ben Erdoğan'la iyi anlaşıyorum. Çünkü, herkes O'nun için 'Ne korkunç bir adam' diyor. Fakat biliyorsun benim için iyi gidiyor" demiş.

Trump'ın ses kaydının devamında, "Çok komik. Biliyor musun, sahip olduğum ilişkiler ne kadar sert ve kaba olursa, onlarla o kadar iyi anlaşıyorum. Bir gün bana bunu açıklarsın, tamam mı? Belki bu kötü bir şey değildir. Kolay olanları o kadar sevmiyorumdur ya da o kadar iyi anlaşmıyorumdur" yorumunu yapıyor.