Türkçe'de uçan daire denilen, İngilizce açılımı Tanımlanamayan Uçan Nesneler olan ve dünya dışı yaşamla bağlantılandırılan UFO'larla ilgili ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve istihbarat servislerinin 1 Haziran'da rapor sunma mühleti yaklaşırken, eski Başkan Donald Trump'ın Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe'den çarpıcı açıklamalar geldi.

Fox News sunucusu Maria Bartiromo'ya konuşan eski İstihbarat Direktörü Ratcliffe, kamuoyuna açıklanandan çok daha fazla UFO gözlemi yapıldığını belirtti.

Görevden ayrılmadan önce gizli olarak sınıflandırılan raporların daha fazlasına ulaşamamaktan üzüntüsünü dile getiren Ratcliffe, UFO gözlemi deyince açıklaması zor eylemlerde bulunan nesnelerin deniz ve hava kuvvetleri pilotları tarafından görülmesi ya da uydu görüntülerinde yakalanmasının sözkonusu olduğunu ve bu tür vakaların birden fazla sensör tarafından kayda geçirildiğini belirtti.

Sonik patlama olmaksızın süpersonik seyahat dahil günümüz insan teknolojisiyle gerçekleştirilmesi mümkün olmayan manevralardan söz ettiğini  vurgulayan Ratcliffe, bu enformasyonların yayımlanmasının kamu yararına olduğunu dile getirdi.

Sputnik’teki habere göre, bunlarla ilgili askeri yetkililerin mantıklı açıklama aradığını, ama pek çok vakada bunun mümkün olmadığını aktaran eski İstihbarat Direktörü, "Gördüğümüz bazı şeyler için iyi bir açıklamamızın bulunmadığı durumlar oldu" dedi.