İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump, İran müzakerelerini iptal etti: “Tüm kozlar bizim elimizde”

Trump, İran müzakerelerini iptal etti: “Tüm kozlar bizim elimizde”

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile İslamabad’da yapılması planlanan ateşkes görüşmelerini tek taraflı iptal ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülmesi planlanan ateşkes müzakerelerine ilişkin dikkat çeken bir karar aldığını duyurdu. Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapılması planlanan görüşmelerin iptal edildiği açıklandı.

Trump, müzakere sürecinde görev alacak olan ABD heyetinin Pakistan’a gitmeyeceğini belirtti. Bu kapsamda Steve Witkoff ve Jared Kushner’in planlanan ziyaretlerinin de iptal edildiği bildirildi.

Kararını kamuoyuyla paylaşan Trump, “Steve Witkoff ve Jared Kushner Pakistan'a gitmiyor. Tek taraflı iptal ettim.” ifadelerini kullandı.

Müzakere sürecine dair değerlendirmelerde de bulunan ABD Başkanı, İran ile görüşmek için uzun seyahatlere gerek olmadığını savundu. Trump, bu konuda ekibine verdiği talimatı şu sözlerle aktardı:

“Ekibime, ‘Hayır, oraya gitmek için 18 saatlik uçuş yapmayacaksınız. Tüm kozlar bizim elimizde. Bizi istedikleri zaman arayabilirler ancak artık hiçbir şey hakkında konuşup vakit öldürmek için 18 saatlik uçuşlar yapmayacaksınız’ dedim.”