Amerika Birleşik Devletleri'nde olaylarda birinci hafta dolarken, başkan Donald Trump da kariyerinin en büyük krizinden çıkmak için çare arıyor. 

Geçen hafta Minneapolis’te 46 yaşındaki Afro-Amerikalı George Floyd’un polis tarafından şiddet uygulanarak öldürülmesi sonrasında başlayan olayların ülkeyi sarması üzerine 40 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Başkent Washington'la birlikte 24 eyalette de sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki şiddet olaylarına müdahale etmek için binlerce ağır silahlı askeri personeli ve güvenlik gücünü görevlendirdiğini duyurdu.

Olaylar tüm şiddetiyle sürerken Trump büyük bir koruma kordonu eşliğinde Aziz John’un Kilisesi’ne giderek burada poz verdi. 

Görgü tanıklarına göre Trump’ın alana gelmesinden önce polis ve güvenlik güçleri biber gazı ve şiddet kullanarak bölgeyi boşalttı. 

Trump kilisenin kapısınca elinde İncil'le poz verdi. 

Olay geniş kesimden büyük tepki toplarken Washington Piskoposu Papaz Mariann Budde,  “Trump’ın kiliseyi kullanarak fotoğraf çekmesi karşı olduğumuz her şeye karşı duruşumuzla çelişiyor. Yaptığı hareket bu ülkenin insanları için kutsal olan sembolleri kirletti” diye sert bir çıkış yaptı.

Editör: Haber Merkezi