Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili ülkesinde alınan önlemleri açıkladı.

Trump, "Avrupa koronavirüse gereken önlemleri alamadı" dedikten sonra Avrupa'dan ABD'ye 30 gün boyunca sehayatleri askıya aldıklarını açıkladı. Ancak seyahatlerin askıya alındığı ülkeler arasına Türkiye alınmadı.
 

Trump, ABD halkının sağlığını korumak için güçlü önlemler aldıklarını vurgularken, bu kısıtlamaların ticaret ve kargoyu etkilemeyeceğini, uygulamadan İngiltere'nin ayrı tutulacağını, durumun iyiye gitmesi halinde kısıtlamayı da tekrar değerlendireceklerini söyledi.
Ekonomik önlemler aldıklarını da bildiren Trump, “Bu finansal bir kriz değil. Bu sadece ulusça ve dünyaca beraber üstesinden geleceğimiz geçici bir durum” dedi.

 

Seyahat kısıtlaması getirilen ülkeler şunlar:
 Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya,Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta,Hollanda, Norveç, Polonya, Porteiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.
Listede Türkiye yer almadı.
Bu akrada Beyaz Saray sözcüsü "Koronavirüs nedeniyle Başkan Trump, Colorado ve Nevada’da yapmayı planladığı etkinlikleri iptal etme kararı aldı" açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi