Koronavirüs nedeniyle dünyadaki ülkelerin tamamı çare ararken, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'la ilgili herkesi şaşkınlığa uğratan bir iddia ortaya atıldı. 
Almanya'nın Welt am Sonntag gazetesindeki haberde Trump'ın, Almanya'daki CureVac şirketinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı çalışmalarını ABD'ye çekmek ve ülkesine özel aşı ürettirmek için büyük miktarda para teklif ettiği ileri sürüldü.

Trump'ın aşının haklarının Amerika Birleşik Devletleri'nin tekelinde kalmasını istediği, bunun üzerine Alman hükümetinin şirkete ülkeden ayrılmaması için mali teşvikler sunmayı kararlaştırdığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada ise "CureVac, dünyadaki insanları korumak için koronavirüs aşısının geliştirilmesine odaklanmaktadır. Spekülasyonlar hakkında yorum yapmaktan kaçınıyoruz ve şirketimizi veya teknolojimizi satın alma teklifleri hakkındaki iddiaları reddediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada ABD'nin Boston kentinde de bir laboratuvarı bulunan şirketin bir üst düzey yöneticisinin 2 Mart'ta Beyaz Saray'a davet edildiği ve Trump ve yardımcısı Mike Pence ile görüştüğü ortaya çıktı.

Editör: Haber Merkezi