ABD'de 2017 ile 2019 yılları arasında iki yıl Beyaz Saray Sözcülüğü yapan Sarah Sanders'in anılarını yazması olay oldu. Anılarını bir kitap haline getiren 38 yaşındaki Sanders'in başından geçtiğini ileri sürdüğü bir olay ABD'de büyük yankı uyandırdı.

Sanders kitabında Başkan Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un 2018'de Singapur'da yaptıkları zirvede geçekleşen bir olayı aktardı.

Buna göre toplantı masasında Kuzey Kore lideri Sanders'e göz kırpıp başını salladı.  

Daha sonra Trump'la birlikte limuzinle toplantı yerinden ayrıldığını belirten Sanders, Trump'ın kendisine "Kim Jong Un sana asıldı. Bunu yaptı. Kesinlikle sana asıldı. Git Kuzey Kore'ye yerleş. Ülken için kendini feda et" dediğini ileri sürdü.

Sanders, 'Singapur zirvesinin iki liderin danışmanları eşliğinde katıldığı oturumunda, Trump'ın verdiği naneli sakızı Kim'in gönülsüzce alması üzerine Trump'ın zehirli olmadığını göstermek amacıyla sakızı balon yapıp patlattığını, ardından iki liderin spor hakkında konuşmaya başladığını, söz kadın futboluna gelince başını kaldırdığını, bu sırada Kim'in kendisine baktığını fark ettiğini' anlatarak şöyle devam etti:

"Doğrudan göz teması kurduk, Kim bana başını salladı ve göz kırpar gözüktü. Trump bana ülken için kendini feda et. Kocan ve çocukların seni özleyecek ama ülkende bir kahraman olacaksın."

Şu anda Arkansas Valisi seçilmeye çalışan Cumhuriyetçi Sanders'in o dönemde Beyaz Saray Genel Sekreteri olan John Kelly'nin de Trump'la birlikte bu konuşmaya kahkahalarla güldüklerini de aktardı.

Editör: Haber Merkezi