05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump yönetiminden skandal Gazze planı!

Trump yönetiminden skandal Gazze planı!

Washington Post’un haberine göre ABD eski Başkanı Donald Trump yönetiminin hazırladığı “Savaş sonrası Gazze” planında, Gazze’nin ABD vesayetinde turistik ve teknoloji merkezi haline getirilmesi, bölgedeki 2 milyon Filistinlinin ise para karşılığında “gönüllü” olarak başka ülkelere yerleştirilmesi öngörülüyor.

Trump yönetiminden skandal Gazze planı

Washington Post’un ortaya çıkardığı bilgilere göre, ABD eski Başkanı Donald Trump yönetiminin hazırladığı 38 sayfalık “Savaş Sonrası Gazze” planında dikkat çeken maddeler yer aldı.

Gazze ABD vesayetine devredilecek

Plana göre, Gazze’nin yönetimi en az 10 yıllığına ABD’ye bırakılacak. Bu süreçte bölgenin turistik tatil ve teknoloji üretim merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Filistinliler için “gönüllü yerleşim” maddesi

Belgedeki en tartışmalı kısım ise Gazze’de yaşayan 2 milyon Filistinlinin başka ülkelere veya güvenli bir bölgeye yerleştirilmesi.

Yerinden edilen kişilere 5 bin dolar nakit ödeme yapılması,

4 yıl boyunca kira giderlerinin karşılanması öngörülüyor.

İsrail imzası dikkat çekiyor

Planın yürütülmesi için “Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF)” adında bir kuruluş oluşturulması düşünülüyor. Belgede İsrailli yetkililerin imzalarının bulunması ise dikkat çekti.

“Turizm merkezi” hedefi

Washington Post’a konuşan kaynaklar, Trump’ın bu projeyi “Orta Doğu’nun turizm merkezi” hayali üzerine tasarladığını ancak planın henüz onaylanmadığını aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *