06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump'ın uyarıları dikkate alınmadı: İsrail, Tahran'ı vurdu!

Trump'ın uyarıları dikkate alınmadı: İsrail, Tahran'ı vurdu!

Israil, Trump'ın ateşkes çağrısını dikkate almayarak İran'ın Tahran ve Babülser kentlerine hava saldırıları düzenledi. Trump, saldırıları eleştirerek iki ülkenin kontrolü kaybettiğini vurguladı, ancak ateşkes umudu hızla sarsıldı.

İsrail ile İran arasındaki savaşın 12. gününde tansiyon yeniden zirveye çıktı. ABD Başkanı Donald Trump’ın ateşkes çağrısını hiçe sayan İsrail, İran’ın başkenti Tahran’a hava saldırısı düzenledi. Tahran’da iki büyük patlama meydana gelirken, Babülser kenti de hedef alındı. Trump, yaşanan gelişmeler karşısında hem sert açıklamalarda bulundu hem de ironik bir paylaşım yaptı.

Ateşkes Bir Muamma, Gerilim Tırmanıyor

Gece saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump’ın Truth Social üzerinden yaptığı açıklamayla ateşkes için bir umut ışığı doğmuştu. Ancak sabah saatlerinde İsrail’in İran’a düzenlediği yeni hava saldırıları, bu sürecin ne kadar kırılgan olduğunu gözler önüne serdi.

Trump, ateşkesin ihlal edildiğini belirtirken, hem İran hem de İsrail’in kontrolü kaybettiğini vurguladı. Açıklamasında “İsrail ve İran o kadar uzun süredir ve o kadar sert savaşıyorlar ki, artık ne s.kim yaptıklarını bilmiyorlar. Anlıyor musunuz?” diyerek iki ülkenin savaş stratejisini açıkça eleştirdi.

“Pilotlarını Hemen Geri Getir”

İsrail'e net bir uyarıda bulunan Trump, “İsrail, (İran'a) o bombaları atma. Atarsan bu büyük bir ihlal olur. Pilotlarını hemen getir” ifadeleriyle savaşın tırmanmasının önüne geçmeye çalıştı. Ancak bu uyarılar göz ardı edildi.

Tahran ve Babülser Hedefte

Trump’ın açıklamasından kısa süre sonra İsrail savaş uçaklarının İran hava sahasına girdiği ve başkent Tahran ile kuzeydeki Babülser kentini vurduğu bildirildi. Tahran’da meydana gelen iki büyük patlama, bölgede paniğe yol açtı. Babülser’de ise çok sayıda patlama sesi duyulduğu ve ciddi hasar oluştuğu yönünde bilgiler geliyor.

Trump: “Uçaklar Sadece Selam Verdi”

Saldırının ardından Trump’tan dikkat çekici bir açıklama daha geldi. Truth Social’da yaptığı yeni paylaşımda, saldırının ateşkesi ihlal etmediğini savundu. Trump, “İsrail, İran'a saldırmayacak. Tüm uçaklar geri dönecek ve İran'a dostça bir ‘Uçak El Sallaması’ yaparken evlerine doğru yola çıkacak” dedi. Bu açıklama, olayları küçümseyen bir tavır olarak yorumlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *