İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump'la ilgili dünyayı sallayan iddia: KGB devşirdi, tekneler dolusu para aldı, Rusya'ya diyet ödedi!

Trump'la ilgili dünyayı sallayan iddia: KGB devşirdi, tekneler dolusu para aldı, Rusya'ya diyet ödedi!

ABD'de Donald Trump dönemi bitti ama hakkındaki iddialar bitmedi. Trump'la ilgili son iddia İngiltere'den geldi

ABD'de Donald Trump dönemi olaylı bir şekilde sona erdi. Ama hakkındaki iddialar bitmedi. 

Trump'la ilgili son iddialar İngiltere'den geldi. Daily Mail gazetesi, çok satan kitapların yazarı Craig Unger'in Trump'la ilgili yazdığı ve bir gün önce piyasaya çıkan kitaptan alıntılar yaptı.

"American Kompromat" adlı kitabın alt başlığında "KGB Donald Trump'ı Nasıl Yetiştirdi ve İlgili Seks, Açgözlülük, İktidar ve İhanet Hikâyeleri" ifadeleri kullanıldı.

Kitaba göre Trump, 1976 yılında dönemin güçlü ülkesi Sovyetler Birliği'nin gizli istihbarat örgütü KGB ilişkisi başladı. Bir üst düzey KGB yetkilisi otel inşa etmesi için Trump'ı Moskova'ya davet etti.

KGB idarecilerince 'derin bir ilerleme' olan bu hamle sayesinde gizli, gayri resmi kanallar kurulması ve Rusların böylece Amerikan demokrasisine zarar vermesine olanak sağlandı.

Kitapta Trump'ın 1980'li ve 1990'lı yıllarda iflasın eşiğine geldiği, Rusya'dan gelen tekneler dolusu parayı gayrimenkul işleri üzerinden aklayarak iflastan kurtulduğu, 2016 yılında başkan olduğunda da diyet ödemeye başladığı ileri sürültü. Trump da   Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ne istediyse verdi.

Yazar, kitapta Trump'ın Ruslarla ilişkiyi ise cinsel amaçlı insan ticareti yapan ve hapishanede intihar eden arkadaşı Jeffrey Epstein vasıtasıyla kurduğu da iddia edildi.

Aralarında Sovyetlerden kaçan isimler, eski CIA yetkilileri, FBI karşı istihbarat ajanları, avukatlar ve başkaca birçok üst düzey kaynakla mülakatlar yapan Craing Unger, Trump'ın KGB'nin ilgisini çekme nedenini ise onun 'gösterişçi', 'narsistik', ve 'dalkavukluğa ve açgözlüğü karşısında kolay etkilenen' karakterine bağlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *