ABD Başkanı Donald Trump, isim vermeden Kongre'nin kadın demokrat üyelerini hedef alan açıklamalarında bu isimlerin "Ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini" savundu.

Twitter hesabından açıklamalar yapan Trump, "Geldikleri ülkelerin hükümetleri tam bir felaket olan 'İlerici' Demokrat Kongre üyesi kadınlar, yeryüzünün en büyük ve güçlü milleti olan ABD halkına hükümetimizin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyorlar. Neden geldikleri, suça bulaşmış, tamamen çökmüş ülkelerine geri dönüp düzeltilmesi için yardımcı olmuyorlar. Sonra da dönüp nasıl yaptıklarını bize göstermiyorlar" dedi.

Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin "Bu Kongre üyeleri için hızla ücretsiz seyahat ayarlamalarını yapmaktan memnuniyet duyacağını" ifade etti.

TRUMP NE DEDİ?

ABD Başkanı Trump attığı üç tweette kadın Kongre üyelerini 'kendisini ve ABD'yi acımasızca eleştirmekle' suçladı.

Trump, Kongre üyeleri için "…kendi ülkelerinin hükümetleri tam bir felaketken, yeryüzünün en büyük ve güçlü milleti olan ABD halkına hükümetimizin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyorlar" dedi.

Bir sonraki tweetlerinde de Trump şunları söyledi:

"Neden geldikleri, suça bulamış, tamamen çökmüş yerlerine geri dönüp düzeltilmesi için yardımcı olmuyorlar. Sonra da dönüp nasıl yaptıklarını göstermiyorlar."

Trump, 'bu yerlerin Kongre üyelerine ihtiyacı olduğunu' ve Nancy Pelosi'nin de 'hızla ücretsiz seyahat ayarlamaları yapmaktan memnuniyet duyacağını' ifade etti.

Editör: Haber Merkezi