05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump'tan Hamas açıklaması: Erdoğan detayı dikkat çekti

Trump'tan Hamas açıklaması: Erdoğan detayı dikkat çekti

Kahire’de Hamas ve İsrail arasında süren Gazze görüşmelerinde Trump, “Hamas önemli şeyleri kabul etti” dedi. Erdoğan’a da övgü dolu sözler söyledi.

Ortadoğu’da dengeleri değiştirebilecek yeni bir gelişme yaşanıyor. Mısır’ın başkenti Kahire’de, Hamas ve İsrail heyetleri ABD Başkanı Donald Trump’ın “20 maddelik Gazze planı” üzerinde masaya oturdu. Dünya nefesini tutmuş beklerken, Trump’tan dikkat çekici açıklamalar geldi. ABD lideri, “Hamas önemli şeyleri kabul etti.” diyerek sürecin olumlu ilerlediği mesajını verdi.

Trump: “Hamas Önemli Şeyleri Kabul Etti”

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada Hamas ile doğrudan temas halinde olduğunu belirtti. Trump, “Hamas önemli şeyleri kabul etti.” ifadelerini kullanarak, tarafların uzlaşmaya yakın olduğuna işaret etti.

Trump ayrıca, Hamas’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük saygı duyduğunu belirterek, “Erdoğan ile görüştüm. Erdoğan harika bir lider, anlaşmanın sağlanması için yoğun çaba harcıyor.” dedi. Bu ifadeler, Ankara’nın Gazze sürecindeki diplomatik rolüne yeniden dikkat çekti.

“Herkes Bizim Tarafımızda”

Trump, Gazze’de kalıcı bir ateşkes için bölgesel desteklerin arttığını vurguladı. Türkiye, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin sürece ciddi katkılar sunduğunu belirterek, “Herkes bizim tarafımızda.” dedi. Bu sözler, Washington yönetiminin Orta Doğu’daki nüfuzunu yeniden pekiştirme arayışında olduğuna dair yorumlara yol açtı.

“Anlaşmaya Varacağımıza Eminim”

Mısır’da devam eden müzakerelerin olumlu seyrettiğini söyleyen Trump, “Bir anlaşmaya varacağımızı düşünüyorum. Evet, eminim bu anlaşmayı yapacağız.” ifadelerini kullandı. Trump ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin “pozitif” geçtiğini ve İsrail’in de planı desteklediğini aktardı.

Görüşmelerde İlk Gündem: Geri Çekilme ve Esirler

Kahire’de yürütülen görüşmelerin ilk başlıklarını, İsrail ordusunun çekileceği bölgeler ve esirlerin durumu oluşturuyor. Toplantılarda ABD Temsilcisi Steve Witkoff ve Başkanlık Danışmanı Jared Kushner’in de yer aldığı belirtildi. İsrail heyetinde ise Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Şin Bet güvenlik servisi başkanı ve üst düzey yetkililerin bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *