İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump’tan İran açıklaması: İran'ın 'yok olduğunu' öne sürdü

Trump’tan İran açıklaması: İran'ın 'yok olduğunu' öne sürdü

ABD Başkanı Trump, İran’ın “yok olduğunu” öne sürdü. Açıklama savaşın 23’üncü gününde tartışma yarattı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında dikkat çeken ifadeler kullandı. Trump, Truth Social platformu üzerinden yaptığı açıklamada İran’ın “yok olduğunu” öne sürdü.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan süreçte 23’üncü güne girilirken, Trump’ın açıklaması gündeme geldi. Bölgedeki gerilimin devam ettiği bir dönemde yapılan bu paylaşım uluslararası kamuoyunda dikkat çekti.

İç politikaya da değindi

Trump, açıklamasında yalnızca dış politikaya değil ABD iç siyasetine de değindi. Paylaşımında, ABD’nin en büyük tehdidinin artık “radikal sol” ve Demokrat Parti olduğunu savundu.

Trump’ın “İran yok oldu” şeklindeki ifadesi, somut verilerle desteklenmeyen bir değerlendirme olarak öne çıkarken, açıklama kamuoyunda farklı yorumlara neden oldu.

Bölgedeki gelişmeler sürüyor

İran, ABD ve İsrail arasında devam eden gerilim ve karşılıklı açıklamalar uluslararası gündemin önemli başlıkları arasında yer almayı sürdürüyor. Taraflardan gelen açıklamalar ve sahadaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Trump’ın açıklamasına ilişkin bağımsız kaynaklardan doğrulama yapılmadığı ve ifadenin siyasi bir değerlendirme olduğu belirtiliyor.