Amerika Birleşik Devletleri'nde koronavirüs salgını giderek büyürken, başkan Donald Trump'ın skandallarına bir yenisi daha eklendi.

Daha önce koronavirüs aşısı için çalışan Alman bilim adımlarına sadece ABD için çalışmaları karşılığı büyük bir servet öneren ancak reddedilen Trump, bu kez de gözünü dünyada koronavirüs için çalışan doktorların tamamına çevirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabı yaptığı bir paylaşımla, dünyadaki sağlık uzmanlarını koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmak üzere ülkesine çağırdı. 

Duyuruda "Tıp uzmanları için H ve J vizelerine dair güncelleme: Başka bir ülkede olup da ABD'de bir çalışma veya değişim vizesi ile iş arayan tıp uzmanlarını, özellikle de Kovid-19'un tedavisi veya durdurulması üzerine çalışanları, en yakın elçilik veya konsolosluğa vize randevusu için başvurmaya davet ediyoruz" denildi.

Çağrı doktorlara kendi ülkelerinizdeki hastaları ve çalışmayı bırakın, ABD'ye gelin anlamını taşıyor.

ABD daha önce yapılan başvuruların çoğuna vize vermiyordu. Kararın ABD’de yeni tip koronavirüsten etkilenenlerin sayısının 85 bin 991 kişi ile Çin’i geçmesinden sonra alınması dikkat çekti.