05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Tüm dünyaya vergi koydu ABD piyasaları çakıldı

Tüm dünyaya vergi koydu ABD piyasaları çakıldı

Trump’ın 185 ülkeye gümrük vergisi getirmesi sonrası S&P 500 endeksi %4, 8 düştü. Trump: Bu ülkeye trilyonlarca dolar kazandıracak.

ABD Başkanı Donald Trump’ın duyurduğu yeni gümrük vergileri küresel piyasalarda sert dalgalanmalara neden oldu. ABD’nin en büyük 500 şirketini kapsayan S&P 500 endeksi yüzde 4, 8 oranında geriledi. Bu düşüş, pandemi döneminden bu yana endeksteki en büyük günlük kayıp olarak kayıtlara geçti.

Asya ve Avrupa borsaları da Trump’ın açıklamalarının ardından güne kayıpla başladı. Küresel çapta hisseler düşerken, özellikle Nike, Apple ve Target gibi büyük şirketler yüzde 9’u aşan değer kayıplarıyla öne çıktı.

Trump, dün imzaladığı kararnameyle ABD’nin ticaret yaptığı 185 ülkeye karşılıklı tarifeler getireceğini ve temel gümrük vergisi oranının yüzde 10 olacağını duyurdu. Bu gelişme, dünya genelinde ekonomik belirsizliği artırırken, yatırımcılar yeni kararların etkilerini yakından izlemeye başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *