Toplantıda, Genel Sekreter ve Başkan, 12 Kasım 2021 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen TDT’nın tarihi 8. Zirvesi'nin sonuçlarını ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek proje ve faaliyetleri de kapsayacak şekilde Teşkilatın gelecek hedeflerini ele aldılar.

Taraflar, İstanbul Zirvesi'nde imzalanan yeni Tüzük ışığında Aksakallar Konseyi’nin temel görevleri ve Konsey tarafından gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında ayrıntılı fikir alış verişinde bulundular.

Taraflar ayrıca, İstanbul Zirvesi'nde Devlet Başkanlarının özel bir vurgu yaptığı ekonomi, ulaştırma ve bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarında devam eden işbirliği çalışmalarına ilişkin müzakereler gerçekleştirdiler.

Aksakallar Konseyi’nin bir sonraki toplantısının, TDT çerçevesinde çeşitli işbirliği konularını ihtiva eden bir gündemle, önümüzdeki haftalarda İstanbul'da yapılmasını kararlaştırdılar.

Taraflar ayrıca TDT’nın gündeminde üst sıralarda yer alan bölgesel ve küresel meseleler üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi