Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadyr Caparov adına Danışmanı Sayın Almazbek Isanov’un ev sahipliği yaptığı toplantıya, Kırgız Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Almasbek Beyshenaliev, Kazakistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhtar Tleuberdi, Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vladimir Norov, BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammed, FAO Direktörü Qu Dongyu, BM Çevre Programı Genel Direktörü Inger Andersen dahil olmak üzere sürdürülebilir dağ kalkınması alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşların Kıdemli Memurları, Dağ Ortaklığı'na üye ülkelerden üst düzey temsilcileri, Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde kurulan Dağ Ülkelerinin Dostları grubu temsilcileri katılarak, dağ ülkelerinin iklim değişikliğinin etkisiyle karşı karşıya kaldıkları sorun ve zorlukların üstesinden gelmek için gelecekte alınabilecek tedbirler hakkında görüşlerini paylaştılar.


Genel Sekreter B. Amreyev konuşmasında, hem dağ sakinlerinin hem de ovalarda yaşayan insanların yararına dağlık alanların ekolojik sağlık, ekonomik ve sosyal gelişiminin sağlanmasına acilen ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Dağ gündeminin tanıtılmasında, Beş Yıllık Plan Konseptinin geliştirilmesinde ve düzenlenen çok sayıda etkinlikte Kırgızistan'ın öncü rolüne dikkat çeken B. Amreyev, bu çalışmanın uluslararası toplumun ortak çabalarıyla sürdürülmesinin önemini vurgulayarak, Kırgızistan'a desteğini dile getirdi. 


TDT Genel Sekreteri, dağın sürdürülebilir kalkınma gündemiyle olan ilişkisinin giderek daha fazla kabul görmesine dikkat çekerek, dağlık ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek ve bu ülkelerin kırılgan ekosistemlerini ve suyla ilgili işlevlerini korumak için hala çabalara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Ayrıca katılımcılara Teşkilatın konuyla ilgili çalışmaları hakkında bilgi aktaran B. Amreyev, iklim değişikliğinin dağlık ülkelerdeki etkisiyle mücadele etmek için bir dizi sonuç odaklı önlem önerdi.
Genel Sekretere Proje Direktörleri Özge Pan ve Yerzhan Mustafin eşlik ettiler.