Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği insansız hava araçları (İHA) ABD'deki Ermeni ve Yunan lobilerini rahatsız etti. Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da düzenlenen askeri operasyonlarda büyük başarılar elde ederek tüm dünyanın dikkatini çeken Türk İHA'ları, Azerbaycana Türkiyenin verdiği destekle Erneileri perişan etmesi  sonucu otuz yıllık sorunu kısa sürede çözüme kavuşturması,  Ermeni ve Yunan lobilerinin sözcülüğünü üstlenen ABD'li Kongre Temsilcilerinde ciddi rahatsızlık uyandırdı.

ABD'NİN ÇIKARLARINI TEHDİT EDİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e mektup yazan 27 temsilci, "Dünyanın birçok bölgesini istikrarsızlaştıran ve ABD'nin çıkarlarını, müttefiklerini ve ortaklarını tehdit eden Türkiye'nin silahlı insansız hava aracı (İHA) programıyla ilgili endişelerimizi ifade etmek için yazıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mektubun devamında, "Türkiye, Rus yapımı S-400'leri alması sonucu F35 ortak taarruz uçağı programından çıkarılmasına ve yaptırımların uygulanmasına rağmen, bir NATO üyesi ülke olarak sorumluluklarına aykırı şekilde ilerlemeye devam ediyor. İHA'ları gün geçtikçe çoğaltıyorlar." denildi.