Ev sahipliğini Özbekistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Turizm ve Spor Bakanı Aziz Abdukhakimov ve Özbekistan Cumhuriyeti Gençlik İşleri Ajansı Direktörü Alisher Sadullayev’in yapacağı Bakanlar toplantısının moderatörlüğünü Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev üstlenecektir.

Toplantıya, Azerbaycan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Farid Gayibov - Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanı Balayeva Aida Galimovna - Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Kairat Imanaliev - Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu - Özbekistan Cumhuriyeti Gençlik İşleri Ajansı Direktörü Alisher Sadullayev ve Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Spor Diplomasisi Genel Müdürü István Iglói-Nagy katılacaktır.

Bakanlar, Türk Konseyi'nin çalışma programında yer alan Gençlik ve Spor konuları ve girişimlerinin yanısıra, “1. Türk Konseyi Teqball Turnuvası” ve “Türk Dünyası Gençlik Başkenti Girişimi Yönetmeliği” Taslağını ele alacaklardır.

Toplantının sonunda Bakanlar, “Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Kapsamında Çok Taraflı ve İkili Gençlik ve Gençlik Çalışanları Değişim Programlarına İlişkin İşbirliği Mutabakat Zaptı”nı imzalayacaklar.

Aynı gün, Türk Konseyi Birinci Genç Girişimciler Forumu, Bakanlar Toplantısı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir.

Düzenlenmesi Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev tarafından 15 Ekim 2019 tarihinde Bakü'de gerçekleştirlen Türk Konseyi 7. Zirvesi sırasında önerilen Forumun amacı, Üye Devletlerin genç iş adamları arasındaki bağları geliştirmek ve yeni iş fırsatlarını keşfetmelerini sağlamak üzere Türk Konseyi Ülkelerinin yetenekli ve eğitimli gençlerini aktif olarak bir araya getirmektlr. Forumun açılışına Özbekistan Cumhuriyeti Yatırım ve Dış Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Sardor Umurzakov, Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekhzod Musayev ve Türk Konseyi Ülkelerinin Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanları katılacaklardır.


Bakanların açılış konuşmalarını takiben düzenlenecek oturumda Özbekistan'daki yatırım ve girişimcilik fırsatları Özbekistan'da Yatırım” başlıklı özel program ile katılımcılara sunulacaktır. Öğleden sonra, Türk Konseyi Üye ve Gözlemci ülkelerinden 250'den fazla genç girişimcinin katılımıyla "Tarımsal İşletme ve Gıda endüstrisi", "BT-startup", "Hafif Sanayi", "Turizm" ve "Pazarlama" konularında beş paralel oturum düzenlenecektir. 

İki günlük etkinlik boyunca, B2B toplantıları, saha ziyaretleri, genç girişimciler sergisi ve kültürel program yer alacaktır.

Toplantıların ardından daha fazla bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Editör: Haber Merkezi