Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev,Şuşa şehrinin kurtuluşunun ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünün sağlandığı ve tarihi adaletin yeniden tesis edildiği 44 Gün süren Vatan Muharebesinde elde edilen zaferin yıldönümü münasebetiyle kutlanan 8 Kasım Zafer Bayramı vesilesiyle, kardeş Azerbaycan halkına, Silahlı Kuvvetlerine ve Hükümetine en içten tebriklerimi ve en iyi dileklerimi iletmekten onur ve mutluluk duyuyorum. 

Muzaffer Azerbaycan Ordusunun Başkomutanı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önderliğinde yazdığı şanlı tarih, Azerbaycan'ın inkişafı ve refahı için sağlam bir temel ve bölgede kalıcı barış ve güvenliğin sağlanmasında önemli bir unsur mahiyetindedir.
Türk Konseyi ve Türk Dünyası, Azerbaycan’ı toprak bütünlüğünü tesis etme konusundaki haklı davasında her zaman desteklemiş, Ermenistan silahlı kuvvetlerini Azerbaycan'ın işgal altındaki tüm topraklarından derhal, koşulsuz ve tam olarak geri çekilmeye çağırmış, sivillere yönelik saldırıları şiddetle kınamış ve 44 Gün süren Vatan Muharebesi sırasında  Azerbaycan'ın daima yanında yer almıştır. 
Azerbaycan halkı için haklı bir gurur kaynağı olan bu Zafer aynı zamanda Üye Devletlerimizin ve kardeş Türk halklarının dayanışmasına da yeni bir boyut kazandırmıştır.
Bu tarihi zaferin yıl dönümünde, Türk Konseyindeki tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve hürmetle anarken, kardeş Azerbaycan halkına en içten tebriklerimizi sunuyoruz.