Toplantıda Genel Sekreter, Türk Konseyinin son dönemdeki faaliyetleri ile Sekreterya'nın önümüzdeki dönemdeki plan ve projeleri hakkında Sayın Binali Yıldırım’a bilgi verdi.

Genel Sekreter, son yıllarda elde edilen önemli başarılarla birlikte Türk Dünyası ve Üye Devletlerin daha güçlü bir konuma geldiğini belirterek 2021 yılının Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan Türk Konseyi 8. Zirvesi’nin hazırlıklarını Sayın Yıldırım’la paylaştı.

Sayın Yıldırım, Sekretarya’nın son yıllardaki önemli rolüne dikkat çekerek ahiren elde ettiği başarılarını ve çalışmalarını takdir etti.

Sayın Binali Yıldırım, Türk dünyasında kazanılan ivmeninkorunması gerektiğini ifadeyle, Üye Devletler arasındakidayanışma ve iş birliğinin artırılmasında Sekretaryanın önemli rolünü sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Sayın Binali Yıldırım ve Genel Sekreter Amreyev, yatırım fonu, orta koridor ve ekonomik işbirliğinin artırılması gibi Türk Konseyi’nin gündeminde yer alan konulara ilişkin istişarelerde bulundular.

Ayrıca Sayın Yıldırım ve Sayın Amreyev, Türk Konseyi Aksakallar Konseyi’nin faaliyetleri ve yeni gelişmeler ışığında görevlerine dair görüş alışverişinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi