Genel Sekreter mesajında; "Bugün Türk Konseyi'nin Dönem Başkanlığını yürüten kurucu üyemiz Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının yeniden tesis edilişinin 30. Yıldönümünü idrak ediyoruz.

Bu önemli vesileyle kardeş Azerbaycan’ın Hükümetini ve halkını en kalbi duygularımla kutlamaktan mutluluk duyuyorum.
Geçtiğimiz yıl 18 Ekim’deki tebrik mesajımızda, Vatan Muharebesi sırasında tüm Türk devletleri olarak, kardeş Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu ifade etmiş ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmek ve bu topraklar üzerindeki egemenliğini sağlamak için uluslararası hukuka uygun olarak yürüttüğü meşru mücadelesine olan güçlü desteğimizi yinelemiştik.

Çok şükür ki bu yıl 18 Ekimi Başkomutan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in önderliğindeki muzaffer Azerbaycan Ordusu tarafından yazılan şanlı tarihe tanıklık etmiş olarak, gurur ve mutlulukla kutluyoruz.
Azerbaycan’ın 30 yıl zarfında katettiği yol, siyasi, ekonomik ve sosyal alandaki muazzam ilerleme, bölgemizde ve ötesinde barış güvenlik ve istikrarın sağlanmasında oynadığı önemli rol, ayrıca Türk dünyasının birlik ve beraberliğinin ilerletilmesindeki çabalar, sadece Türk dünyası değil tüm dünya tarafından izlenmekte ve takdirle karşılanmaktadır.
Kurucu Üyemiz Azerbaycan, son iki yıldır çok başarılı bir şekilde ifa ettiği dönem başkanlığı görevini Kasım 2021’de Türkiye’ye devretmeye hazırlanırken, başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Ilham Aliyev olmak üzere, Azerbaycan hükümetinin tüm bakanlıklarına, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarına Türk Konseyi'ni somut başarılarla yeni bir döneme taşıyan bu verimli dönem boyunca verdikleri kesintisiz destek için şükranlarımızı sunuyoruz.
Bu vesileyle, en içten tebriklerimi yinelerken, Azerbaycan halkına yurdun dört bir yanında dalgalanan şanlı bayrağının altında müreffeh ve aydınlık bir gelecek diliyorum." ifadelerini kullandı


 

Editör: Haber Merkezi