Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Maliye Bakan Yardımcısı Seyit Rysaliev ile 24 Haziran 2021 tarihinde Özbekistan'ın Kokand kentinde düzenlenen Türk Konseyi Turizmden Sorumlu Bakanlar 6. Toplantısı sırasında bir araya geldi.

Genel Sekreter ve Bakan Yardımcısı, başta ülkeler arasındaki hava ve kara ulaşımını artırmak, düşük maliyetli havayollarını tanıtmak, dijital, yenilikçi ve yeşil teknolojiler geliştirmek ve ortak projeleri uygulamak, turizm bölgelerine giden modern yol kenarı altyapı ve tesisleri oluşturmak ve böylece Üye Devletlere turist akışını sağlamak için elverişli koşullar yaratılmasının yollarını tartıştılar. 

Taraflar ayrıca turizm sektörünün geliştirilmesi ve turist talebinin önemli ölçüde artırılması için Dünya Göçebe Oyunları'nın büyük potansiyeli olduğunu vurguladılar.

Temmuz ayında Bakü'de yapılması planlanan Türk Konseyi Üye Devletlerinin Ekonomiden Sorumlu Bakanlar toplantısının gündemini de ele alan Taraflar, Türk Yatırım ve Kalkınma Fonu'nun kurulmasına yönelik devam eden çalışmaları da görüştüler.