Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’i 5 Kasım 2021 tarihinde Bakü'de kabul etti.
Cumhurbaşkanı Aliyev'e son iki yıldır sürdürdüğü aktif Dönem Başkanlığı için şükranlarını sunan Genel Sekreter Amreyev, Cumhurbaşkanı'na Türk Konseyi'nin son faaliyetleri, gelecek stratejileri ve 12 Kasım 2021 tarihinde İstanbul'da gerçekleşecek olan 8. Zirvenin hazırlıkları hakkında bilgi verdi. 
Genel Sekreter, Azerbaycan Dönem Başkanlığı zarfında, Türk Konseyi faaliyetlerinin yeni bir işbirliği aşamasına girdiğini ve Üye Devletler arasındaki entegrasyon sürecinin derinleştiğini vurguladı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Teşkilatın bölgesel ve uluslararası arenada önemli bir platform olarak öne çıktığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Aliyev, COVID-19‘dan dolayı yaşanan olağanüstü şartlara rağmen, Türk Konseyi'nin son yıllarda elde ettiği başarılardan duyduğu memnuniyeti ifadeyle, Üye Devletler arasında işbirliğini artırmak ve derinleştirmek için yürütülen faaliyet ve projelerin uygulanmasında Sekretaryaya verdikleri tam desteğini yineledi.
Cumhurbaşkanı Aliyev ayrıca, Türk Konseyi'nin Azerbaycan’ın haklı davasını en güçlü şekilde savunan uluslararası kuruluş olduğunu vurgulayarak, savaş sırasında ve sonrasında Azerbaycan'a verdikleri destek için Türk Konseyi Genel Sekreteri'ne ve Üye Devletlere bir kez daha teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı ayrıca, yaklaşan 8. Zirve'nin tarihi bir toplantı olacağını belirterek, Türk dünyasının ekonomik ve siyasi gücünü artıracağını, üçüncü taraflarla ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra Üye Devletler arasındaki dayanışma ve bütünleşmeye büyük katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.
Toplantıda, başta ekonomi, ulaştırma, turizm, gençlik ve spor, kültür ve bilim alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi olmak üzere Teşkilatın gündemindeki bir dizi önemli konu ele alındı.

Editör: Haber Merkezi