Almanya'da Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim gündem oldu.

Alman basınından RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), “Türkiye-Yunanistan anlaşmazlığı: Akdeniz’de savaş mı çıkacak?” başlıklı bir yazıya yer verdi.

Alman gazeteci Gerd Höhler imzasını taşıyan yazıda, “Erdoğan iktidarda kalmak için Yunanistan’la bir savaşı göze alır mı?” sorusu ABD Deniz Harp Okulu’nda profesör olan tarihçi Ryan Gingeras tarafından yanıtlandı. 

ABD ordusu için de önemli bir isim olan Gingeras, iki ülke arasında bir silahlı çatışmanın “yalnızca mümkün değil, olası” olduğunu ileri sürdü.

Alman gazete ayrıca okurlarına “Türkiye ile Yunanistan arasındaki çatışma tırmanacak mı?” sorusunu yöneltti. Yapılan ankette okurların yüzde 65’i bu soruya ‘Evet’ yanıtını verirken, yüzde 10 kararsız olduğunu belirtti. Yüzde 25’lik bir kesim ise ‘hayır’ yanıtını verdi.

Gazete, Yunanistan ve Fransa arasında imzalanan savunma anlaşmasının ” her iki ülke de biri saldırıya uğrarsa birbirlerine askeri yardım sağlamayı taahhüt ettiğini” hatırlatarak, ” Türkiye’nin Yunan adalarına yönelik bir saldırısı, hızla çokuluslu bir çatışmaya dönüşebilir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi