Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının intikamı için harekete geçti. Sivilleri katleden PKK terör örgütüne karşı harekete geçen TSK, Suriye ve Irak'ın kuzey bölgelerine hava harekatı düzenledi.

Pençe Kılıç Harekatı kapsamında terör örgütü PKK hedeflerini birer birer vuran TSK ise, terör destekçisi İsrail dahil birçok ülkede rahatsızlığa neden oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ "SİVİL" OLARAK NİTELENDİRDİLER

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin terörü bitirme konusunda başlattığı harekatla ilgili skandal bir açıklamada bulunmuştu. PKK/YPG terör örgütünün Türkiye'ye yönelik roket saldırılarını kınayamayan ABD Dışişleri Bakanlığı "Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybeden siviller için samimi taziyelerimizi iletiyoruz." ifadesine yer vermişti.

PKK/YPG'nin sivil, çocuk katliamcısı olduğunu belirtmekten kaçınan bazı ABD'li yayın organları da Pençe Kılıç Harekatı'nı " saldırı" olarak nitelendirme küstahlığında bulunmuştu.

Son olarak İsrail basınında yer alan bir analiz, Türkiye'ye açık bir saldırı amacı taşındığını gözler önüne serdi.

Jerusalem Post'ta yayınlanan analizde, Türkiye'yi hedef alan küstah ifadeler kullanıldı.

TERÖR  SEVİCİSİ GAZETE'DEN  KÜSTAH İFADELER

"Türkiye Suriye ve Irak'ı işgale hazırlanıyor – ABD onları durdurabilir mi?" başlıklı analizde, teröristlere sahip çıkıldı. Türkiye sınırında yuvalanan ve sivillere yönelik hain saldırılar gerçekleştiren PKK/YPG teröristlerini görmezden gelen gazete, "Türkiye, 2016 yılından bu yana Kürtleri hedef alan saldırılarda bulunuyor" ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin teröristleri değil, sivilleri hedef aldığına ilişkin bir algı operasyonu yürüten gazete, Türkiye'nin Suriye'de işgale hazırlandığını ve Irak'ta etkinliğini artırmaya çalıştığını iddia etti.

"AMAÇ ABD'NİN SURİYE'DEKİ ROLÜNÜ DE AZALTMAK"

Türkiye'nin daha önce de PKK/YPG terör unsurlarına karşı verdiği mücadeleyi "işgal" olarak nitelendiren Jerusalem Post, "Türk Silahlı Kuvvetleri 2016 yılından bu yana Kürtleri hedef alan saldırılarda bulunuyor" sözlerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi