İçişleri Bakanlığı tarafından dün akşam 22.30 sularında 30 büyükşehir ve Zonguldak için 2 günlük sokağa çıkma yasağının verilmesinin ardından milyonlarca vatandaş fırın ve marketlere akın etti, Gelen korkunç görüntülerin ardından Türkiye, dünya basınında yerini aldı.

Dün akşam saatlerinde ani bir şekilde duyurulan sokağa çıkma yasağında vatandaşlar panik oldu. Marketlere, fırınlara, atmlere akın eden milyonlarca kişi sosyal mesafeye uymadı. Alınan tüm tedbirler boşa gitti.

Sıra kavgaları çıktı

Dün akşam gelen görüntüler de vahim durumu gözler önüne serdi. Fırın sırasında tartışanlar, birbirini dövenler gündeme oturdu. Yaşanan bu olayların ardından Türkiye, dış başında kötü sözlerle tanıtıldı.

'İnsanlar birbirini eziyor'

Almanya’da gazeteler “Türkiye’de korona kaosu. Son dakika alışverişi için insanlar birbirini eziyor, kavgalar çıkıyor” manşetleriyle ‘son dakika’ yasağını manşetlerine taşıdı.

'Herkes sokaklara döküldü'

Nordkurier isimli gazete de, “Koronavirüsü, Türkiye, şiddet” hash’tagleri de kullanarak, gelişmeleri tüm sosyal medya hesaplarından duyurdu. Gazete, “Kavgalar çıktı ve büyük kalabalıklar her yerde. Son dakika sokağa çıkma yasağı insanları sokaklara döktü” diye yazdı.

Merkur.de isimli çok takip edilen Alman internet sitesi de, “Türkiye'de corona krizi. 31 şehirde sokağa çıkma yasağı” diye yazdı.

Editör: Haber Merkezi